dijous, 26 de febrer del 2009

ENTRENAMENT VERTICRUNNERS

ENTRENAMENT ALS MONEGROS

21-22-DE FEBRER DEL 2009


Ens trobem divendres al Hotel Sariñena, al hora de sopar tots els participants i acompanyants , al entrenament dels Monegros.

Quedem a les 8h per esmorzar i desprès del àpat amb embotit i alguns dolços, cap a les 10h sortim desde l’hotel direcció a la Laguna de Sariñena. Farem un recorregut circular d’uns 13 Km.

Un cop acabada la primera volta, busquem pistes alternatives que ens ajudin a fer les 3 hores de Caco previstes pel mati. En total seran uns 24,55 Km a un ritme de Caco de 7:29 minuts el Km. Com tots sabeu Caco vol dir caminar –corra.

A la una del migdia parem a dinar. Fantàstica la demostració d’en Xesc de com no es te que fer foc!!! S’ en diu foc a la Africana. Sort al Josep Rovira (que domina la situació i el fogonet) i en Xesc pot fer l’àpat calent del dia. Uns entrepans i de postres unes pastes del poble donen pas a una migdiada merescuda. Anem cap a l’hotel a recollir els cotxes i enfilem cap a Jubierre.

Arribem a l’Ermita de San Miguel on aparquem i comencem la segona part del entrenament.

El nostre objectiu es arribar als Miradores de Peñalar situats a uns 10 km i un desnivell de 300m. Travessem Jubierre, amb el paisatge meravellós de escultures de la natura (Tozal).
Ens ho prenen amb alegria i la pujada la fem a un ritme de caco de 7 :18 minuts el Km i amb un tres i no res hi som al vèrtex que ens portarà fins els miradors.

Una sessió de fotos dalt del mirador i sortim escopetejats cara avall per veure el partit del Barça. En total son uns 26 ,45 Km aquesta tarda amb unes 3 hores 13 minuts.
Portem acumulats 51 Km.(mati i tarda) , un bon entreno de qualitat per tots els que en volgut gaudir de un dia esplèndid dins la immensitat dels Monegros .

Una dutxa d’aigua freda (per pebrots) i anem baixant cap al bar del hotel a fer la cervesa (la civada es irresistible) i veure la primera part del partit. Com la cosa (futbol) no rutlla entrem al menjador a sopar on alegrement expliquem anècdotes entre gots d’aigua i vi amb gasosa.

Abans dels cafès rebem una bossa de Vertic, amb uns mitjons, barretes i sucs.

Marxem a dormir… que demà serà gruixut.

Diumenge , s’aixeca un dia clar, sense núvols, però les temperatures son baixes (2º)

Desprès de esmorzar i carregar els cotxes, anem cap a Castejon de Monegros. Aquest serà el lloc que em triat pel segon dia d’entrenament.
Un cop a la Plaça del Ajuntament i tots equipats, sortim uns fer la ruta llarga (51Km) i altres la curta (22 Km).
La proposta era, fer un recorregut circular entre Castejon de Monegros i Monegrillos amb un punt entremig on es creuaven la ruta, que uns continuarien i la resta tornaria .
Amb un malentès, es va començar la ruta al enreves (corredors) mentre el grup de Logística (Nuri i en Jordi) la començaven al dret. Desprès de varies trucades d’uns i els altres, per saber on hi eren cadascú, ens trobem a un punt per on havien passat els corredors i en Xesc, ens estava esperant…..

Retrobats tots (Corredors i Grup Logístic) i situats on eren, tant els de la ruta llarga, com els de la curta, varem decidir per on continuava cadascun dels 2 grups.

Els de la curta, (ja portaven 11 Km) tornaven a Castejon i els de la llarga, reubicats amb la immensitat dels Monegros, continuaven el seu entrenament, ja controlats per el GPS.

El primer grup arriba a Castejon i en el mitg de la Plaça es posen a fer estiraments, amb la sorpresa dels feligresos que tornaven de missa. Per ells ja havia acabat l’entreno.
El segon grup, arriba a un punt acordat prèviament i desde aquí son controlats seriosament per el Grup de Logística que els indica el camí per on han d’anar…fins que per fi entren també a Castejon. La plaça esta deserta i poden fer els seus estiraments sense curiosos.

El grup de la curta van fer 21,750 Km amb un temps 3h 34' 41'' i el desnivell acumulat de 492 metres.
Els de la ruta llarga Xesc, Josep Rovira, Ignasi i Montse a un ritme de 8 :26 minuts el Km i uns 40 Km i unes 5 hores i mitja.

Amb un quants estiraments i una cervesa en el bar del poble donem per acabat el entrenament al Monegros.
Res mes a dir nomes donar les gracies a tots els participants per la seva comprensió i la seva bona predisposició, esperem que hagin disfrutat.

Fins l’any vinent

1 comentari: